L'equip


Carol Alvarez i Ramón Vaz

Sóc el Ramón Vaz Casado i vaig nèixer ara fa 30 anys a Barcelona. Des de ben petit la meva vocació ha estat cuidar i acompanyar nenes i nens petits.

Després d'un temps a escoles tradicionals, mentre al 2008 em diplomava com a Mestre d'Infantil a la UAB; al 2009 vaig començar a treballar a l'EBM Creu Alta a Sabadell, on vaig conèixer a la Carol que ràpidament va passar de ser una companya a ser una gran amiga. Les circumstàncies van fer que els nostres camins professionals es separessin al 2013. Aquest mateix any vaig començar a treballar en una de les escoles que més he après i que més m'ha marcat, l'EBM El Molí de Les Planes de Sant Cugat. 

Després de reafirmar-me en les meves inclinacions pedagògiques (Educació Lliure) i d'aprendre de l'Ana Casado i la Loli Fuentes com a grans referents, vaig voler cursar un postgrau de Pedagogia Sistèmica amb el Carles Parellada, la Mercè Traveset i en Xavier Gimeno, entre d'altres, per a continuar creixent.

Amb aquesta experiència em vaig veure amb cor d'aventurar-me a crear un projecte amb la Carol, la nostra Escoleta La Dida. Un projecte que mai hagués estat possible sense el recolzament i amor de la meva dona, Ornella Devalis; la vitalitat i força que m'aporta la meva filla, Noa Vaz; i tota la inestimable ajuda de la meva família d'origen, posant en primer lloc al meu pare, Sindo Vaz; la meva mare, Chelo Casado i la meva germana Isabel Vaz; a més de l'ajuda de la meva família política, Cacho, Laly i Paula. Part de La Dida és vostre.

Amb tota la il.lusió neix al juliol de 2016 aquest nou projecte de criança natural on posarem tota la nostra energia i entusiasme per acompanyar als infants i a les seves famílies amb tot el respecte, dedicació i amor.Sóc la Carol Alvarez Moreno, tinc 31 anys i visc a Sabadell, la ciutat que m'ha vist créixer. Els 13 anys de la meva vida laboral ha estat encaminada cap a la petita infància. Just acabar els meus estudis com a Tècnica d'Educació Infantil, vaig començar a treballar, molt il·lusionada.

L'any 2007 vaig canviar de residència i vaig començar a treballar al Materno Infantil de Lleida, un servei d'atenció als infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies amb vulnerabilitat i risc social.

Van ser dos anys enriquidors tant personalment com professionalment, plens de sentiments i aprenentatges que sempre agrairé a l'equip que formaven part. Aprofito aquestes línies per donar les gràcies a Gloria, Emi, Rosa i Núria.


Al 2009 començava una nova etapa en una Escola Bressol Municipal, un projecte nou on tots teníem molta il·lusió i fer-ho nostre. És aquí on vaig conèixer al Ramón. Érem un equip jove amb idees innovadores i moltes ganes de treballar, volíem un projecte diferent, on prioritzàvem les necessitats de l'infant i l'aprenentatge a través del joc i les experiències. Cinc anys més tard els companys de l'equip vam anar marxant a altres projectes... Des d'aquí també agraïr a Vero, Ramón, Sandra i Sara, per tot el que hem aprés junts i tots els bons moments viscuts!

Durant el 2013-14, mentre treballava, vaig aprofitar a centrar-me en els estudis de Grau de Psicologia de la UOC, que anys enrere havia començat. Durant uns dies vaig tenir l'oportunitat de treballar a l'escola de pedagogia lliure on el Ramón treballava (El Molí, Les Planes, Sant Cugat). I definitivament em vaig enamorar d'aquesta pedagogia i de la seva mirada cap a l'infant.

Va anar passant el temps i la meva idea d'iniciar un projecte no me la treia del cap, fins que un dia, parlant amb el Ramon, ens vam adonar que estàvem els dos en la mateixa situació, i és aquí on va sorgir el projecte l'Escoleta la Dida. Mesos més tard finalitzava un curs d'Especialització de Formació en Pedagogia Sistèmica de la Generalitat de Catalunya.

No vull acabar aquestes línies, sense agrair als meus pares, Miguel i Pepi; Isidre i Olga, la meva família política; per tot el vostre suport i ajuda. També el gran suport que he rebut aquests mesos per part del meus amics, però sobretot vull destacar el suport incondicional del meu marit, Carles
Gràcies amor per animar-me a iniciar aquest projecte i estar sempre al meu costat, donant-me sempre forces perquè el nostre somni es faci realitat...

I aquí estem, un projecte que des de fa un any estem cuinant, on volem que els infants i les famílies que formin part del nostre projecte busquin un espai on fer, compartir, viure, ser i estar.